یکی از آخرین تحولات بزرگ کره زمین، سهمیلیون و چهارصد هزار سال پیش رخ داد. این تحول پیدایش خشکی باریکی بود که سرزمین پاناما نام گرفت. پیدایش پاناما، پل ارتباطی آمریکایی شمالی و جنوبی، امکان مهاجرت گونههای مختلف جانوری را فراهم کرد. این سرزمین خود اکنون غنی از گونههای کمیاب جانوری است.
کشور پاناما از شمال به دریای کارائیب، از مشرق به کلمبیا، از جنوب به خلیج پاناما و اقیانوس آرام و از مغرب به کستاریکا محدود میشود. پاناما باریکهای است کوهستانی با جنگلهای انبوه که آمریکای مرکزی را به آمریکای جنوبی پیوند میدهد. رودهای مهم آن توئیرا (با چوکوناکه)، بایانو، سانتاماریا و بلندترین نقطه آن قله آتشفشان بارو با 3475 متر ارتفاع است.
اقلیم پاناما در ارتفاعات، معتدل، مرطوب و نسبتاً پرباران و در جلگههای ساحلی، مرطوب و بارانی است. پاناما با تغییر دمای کم فصلی،آب و هوایی استوایی دارد.
رشتهکوههای نسبتاً مرتفعی که از خاور به باختر این سرزمین کشیده شدهاند که آن را به دو منطقه? شمالی و جنوبی تقسیم میکنند. چند رودخانه که همگی از ارتفاعات مرکزی سرچشمه میگیرند، این سرزمین را آبیاری میکنند که عمدهترین این رودها عبارتند از بایامو، توئیرا و چپو.
شهر پاناما با 463093 نفر جمعیت پایتخت کشور پاناما است و شهرهای پاناما و جمعیت آنها طبق آمار سال 1996 عبارتند از: از سان میگلیتو با 307230، نفر و پنونوم با 67901 نفر.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 4:28 عصر توسط Mirzaali